»Zelo težko je ostati konkurenčen. Veliko hotelov ni zmoglo že prvega kriznega vala in so zaprti ali prodani. Tudi zdaj se pojavlja veliko vprašanje, kdo bo preživel to krizo, saj smo že prej zelo težko dihali, zdaj pa postaja ta kriza že obupna.«
»Vzrok je tudi v tem, da so bile med koronakrizo vse te dejavnosti zaprte, zato so se kuharji in podobni poklici zamenjali ali pa so šli zaposleni v druge poklice.«
»Malo manjša težava je morda pri družinskih obratih, ki imajo delovno silo v družini. Če pa je treba imeti veliko osebja za gostinski obrat, bo to velik problem.«
»Če greste danes v restavracijo, je vse dražje, začenši s hrano, pijačo in vsemi drugimi stroški. Iz tega moramo sklepati, da se bodo cene brez dvoma zvišale, saj mora vsak gastronom na koncu imeti pozitiven izkupiček.«
»Zelo pomembne za to panogo bodo olajšave, ki stopijo v veljavo s 15. junijem. Odprtje gostiln se bo podaljšalo do 1. ure zjutraj. Odpravili bomo omejitve pri turističnih skupinah in obvezno nošenje mask.«